Huis veilig achterlaten tijdens uw vakantie

Het zou u maar gebeuren. Komt u terug van een heerlijke vakantie, blijken inbrekers hun slag te hebben geslagen in uw huis. Weg vakantieplezier. Weg ontspannen gevoel. Tref daarom op voorhand maatregelen om het dieven zo moeilijk mogelijk te maken!

Huizen in woonwijk

Inbraak is één van de naarste dingen die u kan overkomen en heeft vaak grote emotionele gevolgen. Vreemden zijn in uw huis geweest en hebben door uw spullen gesnuffeld. Vaak geeft dat een onveilig gevoel.

Daarnaast is er natuurlijk de materiële schade. Die wordt weliswaar vergoed door uw inboedelverzekering, maar daarmee krijgt u dat bijzondere horloge niet terug. Of die ketting die u heeft geërfd van uw oma.

Maak het inbrekers moeilijk

Gelukkig kunt u de nodige maatregelen nemen om het inbrekers moeilijk te maken. De belangrijkste hebben we hier voor u op een rij gezet.

Meer tips over het veilig achterlaten van uw huis? Bekijk dan ook onze handige checklist.

Checklist Huis veilig achterlaten

Vier typen Nederlanders

Als het op inbraak-veilig wonen aankomt, onderscheiden de initiatiefnemers van de Inbraakpreventie Weken, die afgelopen mei en juni weer zijn gehouden, vier verschillende typen Nederlanders: de Waakzame, de Lakse, de Onverschillige en de Slordige. De karaktereigenschappen van deze vier typen Nederlanders bekijkt u in deze video.

Doe de Inbraak Preventie Check

Bent u nieuwsgierig hoe veilig uw huis is als het op inbraak aankomt? Doe dan de check!

Start Inbraak Preventie Check

Samenwerken aan een veilige buurt

U kunt natuurlijk ook samenwerken met uw buren en zo een bijdrage leveren aan een veilige omgeving. Er komen steeds meer buurtpreventiegroepen die gebruik maken van WhatsApp en/of of Facebook. Ziet u iets verdachts in de straat of wilt u uw buren informeren dat u langdurig van huis bent, dan kunt u dit snel en eenvoudig delen. Zo houdt u samen een extra oogje in het zeil. Als u een dergelijk initiatief wilt starten, vraag dan gerust uw gemeente of wijkagent om hulp.

Toch een inbraak?

Wordt er toch bij u ingebroken? Meld dit direct bij de politie. Neem vervolgens zo snel mogelijk contact op met ons. Vergeet ook niet om aangifte te doen, zonder aangifte keert uw verzekeraar de schade namelijk niet uit.

Check uw verzekeringsvoorwaarden

Een inbraak is al vervelend genoeg. Op zo’n moment wilt u niet ook nog worden geconfronteerd met onverwachte financiële tegenvallers. Mocht u twijfels hebben over wat uw inboedelverzekering nu wel en niet dekt, neem dan de voorwaarden weer eens door. Komt u er niet uit? Bel ons dan gerust of stuur ons een e-mail.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.