Vrouw zit met handdoek om op de sportschool

Sportersverzekering

De Sportersverzekering biedt verenigingen en sportscholen zekerheid wanneer leden onverwacht niet meer gebruik kunnen maken van hun lidmaatschap!

Blessure, ziekte of werkloosheid zijn vervelende gebeurtenissen in het leven van uw leden. Zo’n onverwachte situatie kan gevolgen hebben voor u als vereniging of sportschool als het lid dat dit overkomt niet meer gebruik kan maken van het lidmaatschap. Meestal komt het lid bij u voor een oplossing en treft u samen een maatregel. Maar de uitkomst hiervan leidt vaak niet tot volledige tevredenheid bij beide partijen.

Vanaf nu is dit niet meer nodig en kunt u ook bij onverwachte gebeurtenissen uw tevreden sporters (be)houden! Met de Sportersverzekering biedt u uw leden de mogelijkheid zich hier tegen te verzekeren en wordt u niet geconfronteerd met de gevolgen hiervan. Hoe werkt het? Heel eenvoudig!

De Sportersverzekering

In samenwerking met De Europeesche heeft Van Dalfsen Assurantiën de Sportersverzekering ontwikkeld. Deze verzekering is speciaal toegespitst op de meest voorkomende redenen waarom een lidmaatschap voortijdig wordt beëindigd. De Sportersverzekering is er in twee varianten: Sport Zeker en Sport Zeker Plus.

Sport Zeker biedt dekking voor:

  • Blessure/Letsel door ongeval
  • Ziekte
  • Medisch noodzakelijke ingreep
  • Overlijden

Sport Zeker Plus biedt hiernaast extra dekking bij:

  • Zwangerschap
  • Verhuizing
  • Werkloosheid
  • Nieuwe baan na werkloosheid

De premie is verhoudingsgewijs laag. Er is al een collectieve Sportersverzekering vanaf 2% van de jaarlijkse contributie. Dit betekent voor uw leden slechts een kleine aanpassing van hun contributie en voor u veel meer zekerheid!

De voordelen voor u als vereniging, club of sportschool

Extra zekerheid van inkomsten voor de vereniging of uw bedrijf
Geen aparte regelingen meer waarbij per geval naar een oplossing moet worden gezocht.
Nooit meer (gedeeltelijke) contributie terug storten naar uw leden
Aantrekkelijke extra service van u aan uw leden

Van Dalfsen Assurantiën staat voor gemak in zekerheid. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om alle administratie afhandeling via ons kantoor te laten verlopen! U heeft hier geen omkijken naar!

Voordelen die u aan uw leden biedt

Leden krijgen naar rato hun contributie terug betaald als zij door een van de hiervoor vermelde schadeoorzaken minimaal 2 maanden niet meer kunnen deelnemen aan de kernactiviteiten van uw club/vereniging, zoals trainingsprogramma's, groepslessen, etc.
Leden krijgen een extra premiekorting als zij zich collectief via uw club/vereniging verzekeren.
Wanneer een lid door een van de genoemde schadeoorzaken niet meer kan sporten, hoeft hij of zij lid geen lidmaatschap doorbetalen.

Hoe werkt de Sportersverzekering in de praktijk?

Meneer Pieters heeft bijvoorbeeld net € 480 betaald voor zijn nieuwe jaarabonnement. De club/vereniging van de heer Pieters heeft voor zijn leden een collectieve Sportersverzekering afgesloten. Een paar weken na ingang van het nieuwe jaarabonnement kan hij door een vervelende rugblessure 6 maanden niet sporten. Via de Sportersverzekering krijgt hij € 160 uitgekeerd ((€ 480 / 12 maand = € 40 * 4 maand (6 minus 2 maand eigen risico)).

Meer informatie

Wilt u weten wat de Sportersverzekering kan betekenen voor u en uw leden? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Graag komen wij bij u langs om vrijblijvend de mogelijkheden binnen uw organisatie te bespreken! Vul het onderstaande formulier in en vermeld in het veld Opmerking de naam van uw vereniging, club of sportschool. U kunt ons uiteraard ook bellen voor een afspraak op: (038) 385 10 10.

Reactieformulier - Informatie Sportersverzekering

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.